VM i Herning

Jag kom på att jag inte har skrivit om vår resa till Danmark och ett fantastiskt VM! Jenny, Pia och jag bestämde oss tidigt för att åka till VM. Jag bokade en villa en bit från Herning och Jenny bokade VM biljetterna. Jag tjatade lite på vännerna Petra och Lars (Åleby islandshästar) att de skulle komma med, men det verkade svårt att få häst och hundvakt. Tillslut ordnade allt sig. Även Ulla Anesäter bestämde att hon skulle åka till Herning och bo med oss.

Det blev helt oförglömlig dagar! Vi hann med att vara turister i vackra Danmark, bada i Nordsjön, äta gott, dricka gott, ha en massa roligt hästsnack på kvällarna och se helt FANTASTISKA hästar och uppleva fantastiska resultat! Sverige blev bästa nation och det var många svenskfödda hästar som visade framfötterna!

Petra och Lars hade fantastiskt nog med två egna uppfödningar hingsten Mökkvi från Åleby som reds av Moa Runnqvist [YR]. Mökkvi tävlade för Sverige med mycket bra resultat det blev både guld och brons medalj. Mökkvi har varit med på VM tidigare då inom avel, Mökkvi är e. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti, u. Hnáta frá Varmalæk. Hnáta är för övrigt halvsyster till Mökkur frá Varmalæk. Dessutom var Lars och Petras hingst Yngvi från Åleby med och tävlade för Finland. Yngvi är e. Toppur frá Eyjólfsstöðum och u. Nótt från Knutshyttan.
Så jag tror att Petra och Lars var nöjda med att jag hade tjatat lite på dem att åka med!
Jag var oerhört nöjd med dessa roliga dagar i Herning! :-)