Världsmästare i T2 YR

Jag har inte smält alla intryck från Berlin ännu! Fantastiska hästar och ryttare, härlig stämning, många trevliga mäniskor och inte minst kul resesällskap. Det blev helt enkelt en toppenvecka! För mig som uppfödare så var naturligtvis T2 för young riders det största ögonblicken i mitt "hästliv". Det är inte riktigt fattbart att min uppfödning Milla från Ammor och ambitiösa Jack Eriksson blev världsmästare!
Vi köpte Millas mamma Mynta från Bergshill när hon var ett år. Mynta och ett annat ungsto lekte ovanligt mycket. De betedde sig mer som unghingstar. Mynta reds in och skulle avelsbedömas, men råkade tyvärr ut för en olyckshändelse hos en tränare, så hon har enbart varit avelssto. Mynta har fått åtta avkommor och är numera såld till Malin Runevad.
Milla föddes i september 2007. Det året fick vi tre avkommor efter Dökkvi frá Mosfelli, Milla (u. Mynta från Bergshill), Vonadís (u. Von från Bergshill) och Gramur från Ammor (u. Gáska från Charlottenborg). Milla var tidigt ett väldigt livligt och påhittigt föl precis som mamma Mynta. Hon är född i vackra Hallingeberg i Småland. Vi hade fantastiska hagar, väldigt branta och massor av sten och stenblock. Många gånger fick man hjärtat i halsgropen när hästarna kom i full galopp över stock och sten. Samtidigt fick de verkligen lära sig att hålla reda på var de satte ner hovarna. Milla var väldigt påhittig som exempel när de andra hästarna stod och åt äpplen i ett äppelträd klättrade Milla upp på ett stenblock så att hon kom åt äpplena högre upp. Hon hade många hyss för sig och klättrade gärna upp på möjliga och "omöjliga" stenblock. Milla har alltid velat visa upp sig. När vi fick besök av människor som hon inte kände igen hade hon en egen show. Hon sprang och skuttade omkring och tittade på oss och tyckte att vi skulle uppmärksamma henne och inte de andra hästarna. Hon har en stor personlighet!
Hinni fick ta hand om inridningen och tidigt märktes det att hon var en stjärna. Hinni avelsvisade henne både vid 4 och 6 års ålder. Hon fick ett hingstföl som 5 åring. När Hinni och Beta flyttade tillbaka till Island tog Berglind och Danni över träningen. Berglind tävlade henne 2014 och på hennes 6:e tävling tog hon ett silver i T1 på SM. Det blev även ett silver samma år på GK SM i B-flock.
2015 tog Veronika Karlsson och Jack Eriksson över henne. Jack har tävlat henne sedan dess i T1 och numera även T2. Jack är en väldigt duktig och ambitiös ryttare. Han och Milla har varit i A-final på alla SM. I år blev de svenska mästare och nu även världsmästare i T2. Jag får nypa mig i armen och har ändå svårt att fatta det!
Ett STORT tack till Jack, hans mamma Veronika (tillika hästskötare), tränarna Gummi, Camilla och Hjalti!