Álfheiðurs debut

Álfheiður och mamma Mynta

var på stenholmen så då passade jag på att anmäla Álfheiður till Stenholmens kval till Unghästchampionatet. Jag hade inte sett Álfheiður sedan hon var ett dygn gammal, så det var väldigt spännande att se henne igen! Som nyfödd hade hon extremt långa ben, men nu som en och en halv månad gammal hade hon ändrat sig mycket. Hon fick högsta möjliga poäng på pass och "Joy of running". Det märktes att hon tyckte att det var kul att springa det blev ett och annat glädjeskutt!

Hon klarade sig fint i konkurrensen och blev näst bästa stoföl och fjärde bästa häst. Det var roligt att se alla fina unghästar. Det är speciellt kul att se så många hästar som är halvsyskon dvs det var flera efter Álfur och Örn. Det märks verkligen att aveln går framåt både när det gäller exteriör och gångarter!

Álfheiður och Mynta har varit på Stenholmen och Mynta konstaterades dräktig den 14/8 med den mycket fina hingsten Herjólfur frá Ragnheiðarstöðum. Så det blir väldigt spännande att se vad det blir för liten fölunge nästa år!